Tłusty czwartek to nie tylko jedzenie słodkości! Możesz zaskoczyć swoich bliskich i przygotować im pączki na ostro. Mam przepis dla miłośników mięsa – pyszne pampusie, idealne na kolację. Możesz je dodać do barszczu, nadają się do jedzenia zarówno na ciepło lub zimno.

Co potrzebujemy:

Farsz:
farsz mięsny lub domowy pasztet,

Składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki,
  • 2 jajka,
  • 25 dkg białego sera,
  • ½ kostki margaryny,
  • ½ łyżeczki sody,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • sól do smaku,
  • olej do smażenia.

Ciasto zagniatamy, wałkujemy na grubość 0,5-1 cm. Kroimy w prostokąty. Nakładamy w środek mięso, zawijamy i smażymy.

Smacznego!

Karolina